Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Клинтън показа, че би могла да бъде добър лидер

Дейвид Хемпсън, председател на Британско-българска бизнес асоциация, Investbook, 28.09.2016

Дейвид Хемпсън, председател на Британско-българска бизнес асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дейвид Хемпсън, председател на Британско-българска бизнес асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Голямата разлика в дебата между Клинтън и Тръмп беше степента на подготвеност на двамата кандидати. Хилари Клинтън остана спокойна и се придържаше към добре изготвените си политически позиции, като по този начин показа, че би могла да бъде добър лидер. Това каза председателят на Британско-българската бизнес асоциация Дейвид Хемпсън в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му цифрите говорят сами за себе си. 62% от американците смятат, че Клинтън спечели дебата и само 27%, че победител в него е Тръмп. Преди 4 години президентът Обама не се представи добре по време на първия телевизионен дебат, но след това възстанови позициите си и в крайна сметка беше избран. Подобен беше случаят и с президента Роналд Рейгън. "Разликата е, че както Рейгън, така и Обама имаха интелектуална база и послание в политиката си. Мисля, че е трудно да разберем дали Доналд Тръмп притежава същите неща в себе си", посочи Хемпсън. 

Той коментира още Brexit и последствията за България. Според него търговските, социални и политически отношения между Великобритания и България ще останат много силни.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook