Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Има нещо позитивно в програмата на Тръмп

Пазарен коментар на Кузман Илиев, 22.09.2016

Кузман Илиев, анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кузман Илиев, анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Интересно е да се изкоментират идеите и заявките на Доналд Тръм, които със сигурност ще претъпят метаморфоза във времето, каза пазарният анализатор Кузман Илиев в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

Илиев коментира критиката на ​професорът от Колумбийския университет и Нобелов лауреат Джоузеф Стиглиц на икономическата програма на Тръмп, като се съгласи с анализатора по отношение на това, че не можем да гледаме търговския дефицит на САЩ спрямо Китай изолирано спрямо цялата икономика.

Голямата част от благоденствието на американските граждани идва от това, че Китай произвежда много по-евтино и тези стоки влизат в САЩ, което прави разполагаемият доход на американското домакинство доста по-висок, каза Илиев.

"Има нещо, което е много хубаво в цялата програма на Доналд Тръмп, заяви Илиев. Имаме нещо позитивно, което Тръмп, със своята антитърговска и антиглобалистка риторика, прави без да иска успешно. Това е че той се изправя срещу, а и Хилъри в някои конкретни случаи, срещу всички тези търговски договорености, които са мултинационални, междуправителствени. Това е дирижирана, управлявана търговия. Тръм навсякъде, където говори, казва: "Аз съм против тази форма на глобализация". Мисля, че има логика, макар че не съм много сигурен, че изхожда от правилния аргумент".

До колко заявките на Тръмп са на практика възможни или ще останат в контекста на политическото говорене в контекста на президентските избори?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook