Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

България е на 12 място в света по CFA анализатори

Георги Български в Investbook, 22.09.2016

Георги Български, член на СД на БФБ-София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Български, член на СД на БФБ-София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От 4-5 години насам мениджърите започнаха да ценят сертификатите Chartered Financial Analyst (CFA) дори повече, отколкото магистърските и бакалавърски дипломи. Това каза Георги Български, член на съвета на директорите на БФБ-София в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

Припомняме, че тази седмица БФБ обяви победителите в третото издание на конкурса за Chartered Financial Analyst (CFA) стипендии.

„CFA сертификатът е изключително разпознаваем в световен мащаб и се радвам, че става разпознаваем и в България, в бизнес средите и сред младите хора. Обучението е по много сложна и тежка програма, която трае минимум три години. Подготовката за едно ниво е между 300 и 500 часа".

Двама души тази година се представиха с най-висок брой точки - Иван Ангелов и Росен Василев, каза Български.

По думите му в България има над 200 притежатели на сертификата CFA, което поставя страната между 12 и 14 място в света по сертифицирани CFA специалисти на глава от населението.

Гостът коментира и лятното училище, организирано от фондация "Буров" и БФБ-София.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook