Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

€50 млрд. за цифровизацията на европейската икономика

Ева Паунова, евродепутат от ЕНП, Investbook, 20.09.2016

Евродепутатът от групата на ЕНП Ева Паунова Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Евродепутатът от групата на ЕНП Ева Паунова Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Стратегията на ЕК за цифровизацията на индустрията на ЕС обхваща редица сектори – от текстилна индустрия през земеделие, автомобилостроене, медицина и много други. Това заяви по Скайп евродепутатът от групата на ЕНП Ева Паунова в Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. Сумата, която се коментира да се инвестира е €50 млрд., допълни тя.

Това е едно силно начало, защото, както знаем, дигитализацията води до намаляване на разходите и повишаване на ефективността на вложените ресурси, заяви Паунова. Три са направленията, в които тези средства ще бъдат използвани, добави тя.

Първото е въвеждането на електронното правителство, второто е интернетът на нещата, а третото е изготвянето на иновационни хъбове из Стария континент, каза евродепутатът. Все пак европейските институции са все още на ниво комуникация по линия на тази важна стратегия, допълни тя.

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Investbook