Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Къде съществува благоприятна тенденция за търговия

Метин Исметов, мениджър за България на Профит Пойнт, в Investbook, 16.09.2016

Метин Исметов, мениджър за България на Профит Пойнт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Метин Исметов, мениджър за България на Профит Пойнт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С оглед на ситуацията в Европа – бежанска криза, Brexit и редица вътрешни проблеми на континента, в средата на септември краткосрочната търговия е доста неблагоприятна. Това каза мениджърът на Профит Пойнт за България Метин Исметов в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Краткосрочното влияние върху щатския долар и акциите след изборите в САЩ ще бъде негативно, прогнозира още експертът. В момента инвеститорите са се обърнали към златото и горивата като заместител на всички валути. Според Исметов благоприятна тенденция за търговия се наблюдава при новозеландския, австралийския и канадския долар.  

По думите му позитивна тенденция в световен мащаб е подобряването на финансовата култура. Например, в САЩ едни от най-големите компании вече наемат хора под формата на различни практически задачи, тренинги, залагайки по този начин повече на техните умения, отколкото на тяхната квалификация, добави експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook