Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как изглежда първата университетска програма по предприемачество

Инна Бояджиева, съосновател на BBU foundation, и Георги Малчев, преподавател в НБУ, Investbook, 15.09.2016

Инна Бояджиева, съосновател на BBU foundation, и Георги Малчев, преподавател в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Инна Бояджиева, съосновател на BBU foundation, и Георги Малчев, преподавател в НБУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

BBU Startup School представлява 9-месечно училище, което ще се провежда в университет и програмата е напълно акредитирана от НБУ. През целия 9-месечен курс на обучение младите хора ще могат да придобият както теоретични, така и много практически умения. Това коментира съоснователят на BBU foundation Инна Бояджиева в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Идеята е тази програма да комбинира академичната среда с доста структурирана форма и в същото време с хора, които имат реален опит в това, което преподават, коментира от своя страна преподавателят от НБУ Георги Малчев. Едно от големите предимства на програмата е, че ще бъде изцяло на английски език. След това бизнесът ще може да се срещне с хора, които са се научили да си поставят аналитични цели, отбеляза още той. 

BBU Startup School се роди поради нуждите на младите хора да живеят тук и сега, коментира още Бояджиева. Програмата включва над 1 500 ч. Целта е младите хора да добият качества, които много трудно могат да добият в университета, тъй като самата програма залага повече на практиката. „В програмата не поставяме оценки. Това, което искаме да видим са реалните резултати“, каза тя. В програмата се търсят три типа кандидатури – хора, които имат идея, но нямат екип, такива които имат екип и идея и хора, които нямат нито екип, нито идея.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook