Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Български стартъп пренася застраховането онлайн

Искра Николова, Ивайло Йосифов и Александър Джоганов в Investbook, 02.09.2016

Искра Николова, Ивайло Йосифов и Александър Джоганов, съоснователи на "Виртуал брокер груп". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Искра Николова, Ивайло Йосифов и Александър Джоганов, съоснователи на "Виртуал брокер груп". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Това е иновация, която е новост не само в България. Подобен продукт на този етап не съществува на пазара в Европа, Близкия Изток и Азия. Има онлайн продажби на застраховки, има системи, които обслужват брокерския бизнес, но няма силно интегрирана платформа, каквато предлагаме ние. Тя промени изцяло начина, по който се обслужва клиента и дава възможност той да купува застраховки навсякъде, по всяко време. Платформата дава и възможност на брокерите за избор на различни бизнес модели". Това каза застрахователят Ивайло Йосифов, съосновател на "Виртуал брокер груп", който заедно с партньорите си от компанията Искра Николова и Александър Джоганов, гостува в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"До момента в нашата компания са инвестирани около 500 хил. евро, като в голямата си част са наши собствени средства и на нашите швейцарски партньори. Имаме една малка част, 100 000 евро, вложени от американски пенсионен фонд. Стигнали сме до момента, в който, за да получим един качествен скок в развитието си, ни трябва голям съинвеститор, за да навлезем на нови пазари", каза Николова. 

Компанията възнамерява да стъпи на румънския и полския пазар, казаха гостите. "Готовността на полския пазар е голяма, огромен потенциал има и в развиващите се пазари. Имаме проявен интерес от Италия, Франция и Швейцария, но капацитетът на компанията откъм разработчици е ограничен и за това се налага да приоритизираме". 

"Едва сега технологиите са готови за тази идея, която чака времето си вече 10 години", каза Джоганов.

По думите на Йосифов това, с което българският пазар е интересен и следва тенденцията на Западна Европа и Америка е, че "брокерският бизнес видимо нараства, за сметка на агентския". "Тази наша идея идва да запълни празнината от намаляването на агентския и увеличаването на брокерския бизнес. В България брокерският бизнес тази година е около 68%".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook