Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Бразилия през призмата на идейната трансформация

Пазарен коментар на Владимир Сиркаров, 24.08.2016

Владимир Сиркаров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки сериозните проблеми в Бразилия, в протестите в страната се забелязват немалко солидни и задълбочени аргументи, свързани с т.нар. социална държава. Това каза пазарният анализатор и водещ на Boom&Bust Владимир Сиркаров в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. Той коментира икономиката на Бразилия и потенциала пред нейното бъдещо развитие.

По думите му немалко граждани започват да виждат потенциала към повече пазарни методи, отколкото към повече социални трансфери и преразпределение през държавата. Според Сиркаров това е положителна насока, която може да доведе до трансформация на идейна база - основният фундамент за трансформиране на реални икономически резултати в бъдеще.

В Бразилия икономисти като Фридрих фон Хайек са търсени и цитирани повече в сравнение с Джон Мейнард Кейнс, коментира още той. В търсачката на Google aвстрийският икономист Мъри Ротбард например е търсен повече, отколкото Милтън Фридман, допълни още Сиркаров, отбелязвайки важността на осъзнаването на икономическите фундаменти и принципи. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook