Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

София трябва да обмисля визията си за след 10-20 години

Иван Велков в Investbook, 19.08.2016

Часовниковата кула на Халите. София, 19 август 2016. Снимка: BloombergTVBulgaria Часовниковата кула на Халите. София, 19 август 2016. Снимка: BloombergTVBulgaria

Ако успеем да качим София обратно в класацията за качество на живот в рейтинга на международни агенции с обективни критерии, тогава ще имаме основание да твърдим, че сме постигнали нещо.  Проблемът на София е един единствен - скоростта, с която решаваме проблемите. Това каза Иван Велков, общински съветник, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Една съвременна столица с претенции да се развива би трябвало да се занимава, не със злободневни казуси, а да се решават въпроси как ще изглежда София след 10 или 20 години и как да се състезаваме с Брюксел или Страсбург за интереса на европейските институции, ако искаме да сме част от тази обединена Европа, свободна за движение и капитали". 

При наличието на даденостите, които София има, е въпрос на "малко повече кураж", да  направим центъра на града място за пример, каза още Велков.

"Новият главен архитект, арх. Здравков, е нова генерация архитекти. той в самата си концепция имаше най смелите и категорични предложения за реформи". 

Може ли да се промени драстично начина, по който изглежда и функционира центърът на София? Защо и как? Велков коментира и актуалното състояние на имотния пазар в България. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook