Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Апокалиптичните сценарии за Brexit утихнаха

Пазарен коментар на Владимир Сиркаров, 19.08.2016

Владимир Сиркаров, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Апокалиптичните сценарии за Brexit, който все още не се е случил официално и може и да не се случи, по-скоро утихнаха. Това каза пазарният анализатор Владимир Сиркаров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Тези прогнози показаха, че са базирани на емоцията, което се отрази най-вече на капиталовите пазари". 

Прогнозите за бъдещето сега са различни, като анализаторите са на различни позиции, каза Сиркаров. Според едни проблемите ще се задълбочат и още в края на годината ще се отразят и в реалната статистика. Според други бизнесът показва сила и потенциалът във Великобритания не само няма да се отслаби, а и ще се засили в бъдещ период. 

"Великобритания може да излезе дори по-силна при евентуален Brexit, ако наистина се състои. Доста политолози разглеждат тази ситуация, като нещо катастрофично и едва ли не, като разбиване на ЕС. Напротив, това трябва да се разглежда, като положителна стъпка в осмислянето на проблемите в ЕС".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook