Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

8-месечно дъно за долара

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 18.08.2016

Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Залозите на ниски цени в най-голямата икономика в света, на фона на безпрецедентни глобални стимули, държат долара на 8-седмично дъно. Това държи акциите в САЩ близо до рекордни нива. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Голямата новина вчера бе срещата на Фед и публикуването на протоколите. Те охладиха вероятността за повишаване на лихвите".

Суровия петрол брент се продава над 50 долара за барел, а петролът, търгуван в Ню Йорк е около 48 долара, каза Кийнан. 

"Петролът отбелязва най-дългото си покачване от година насам, тъй като запасите на бензин и на суров петрол започнаха да намаляват. Вчера отчетът за доставките бе определен като бичи. Фючърсите се повишиха с 3,1% в Ню Йорк, след като спечелиха 12% в предишните пет сесии. Администрацията по енергетика показа данни, които демонстрираха изненадващ спад в САЩ. ОПЕК и Съединените щати са на път да се споразумеят за някакъв изход за замразяването на доставките на петрол".

Последни новини
Още от Investbook