Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Облачните услуги могат да достигнат $195 млрд. дори по-рано от 2020

Юлиян Маслянков, управител на TBI Info, в Investbook, 16.08.2016

Юлиян Маслянков, управител на TBI Info. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юлиян Маслянков, управител на TBI Info. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С темпа на развитие на облачните услуги секторът може да достигне $195 млрд. дори по-рано от 2020. Все повече облачните услуги стават атрактивни за бизнеса и публичния сектор. Това каза Юлиян Маслянков, управител на TBI Info, в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него сигурността на данните в облака не представлява проблем. Много финансови институции към днешна дата ползват успешно тези технологии. Сериозно изтичане на информация от подобен тип услуги, предоставяни на бизнеса, не се случвало до този момент, отбеляза експертът. 

България е на последно място в ЕС по проникване на ERP система в бизнеса, коментира още той, позовавайки се на изследване. Предприятията с чуждестранно участие в страната осъзнават ползата от внедряването на подобни системи, докато българските предприемачи са по-скептично настроени спрямо тях, коментира Маслянков.

"Разликата между текущия модел на ERP и CRM системи, внедрявани във фирмите в България, и облачния модел е, че с облачната услуга нещата могат да се случат много по-бързо", обясни експертът. Ако при on-premise модела написването и внедряването на софтуера е продължавало 2-3 години, в момента с облачните технологии това време е свалено на 3 месеца, допълни той. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Investbook