Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

С 10-15% може да скочи оборотът заради осветлението

Йоана Лазарова в Investbook, 12.08.2016

 Йоана Лазарова, Advance Security Solutions. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Йоана Лазарова, Advance Security Solutions. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С въвеждане на естествена светлина в търговски обекти оборота може да скочи с 10-15%. Това каза Йоана Лазарова, Advance Security Solutions, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

Лазарова обясни, че типа осветление може да промени потребителските нагласи, защото "естествената светлина има много висок клас светлопредаване". "За това всички продукти са много по-ярки, много по-примамливи. Има изследвания на Националната лаборатория за възобновяеми източници за това как се покачват оборотите на магазините, когато използват в по-голяма степен естествена светлина. Може да се говори за 10-15% ръст само заради светлината. Оставаме на страна фактори като това, че хората, които работят в тези магазини, са по-работоспособни, по-концентрирани, което също допринася за успеха на бизнеса".

"Това, с което се занимаваме е въвеждане на естествена светлина в помещенията. Използваме светловодни, пасивни системи така, че да се премахне използването на електроенергия за осветление през деня във всякакъв тип помещения. По този начин се намаляват разходите, а се дава и допълнителен витаминен стимул за здравето".

В България все още се работи с готови решения и хората още не са наясно с някои новости, въпреки че те не са иновации за други държави, като Франция, Германия, Австрия и дори Русия, каза още Лазарова. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook