Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Изгодна ли ще се окаже Олимпиадата за Бразилия

Владимир Сиркаров в Investbook, 10.08.2016

Владимир Сиркаров, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Олимпийските игри от финансова гледна точка са изключително интересни, поради големия мащаб на това събитие. Това каза анализаторът Владимир Сиркаров в своя коментар в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

„Това е една машина за пари и включва в себе си най-различни сектори. За това са и големите очаквания, че Бразилия ще успее да генерира сериозни позитиви“.

Най-големите очаквания са свързани с туристическия сектор, каза Сиркаров. „Очаква се сериозният бум на туристи да повиши т.нар. съвкупно търсене и да доведе до сериозен ръст в различни сектори като търговията на дребно, ресторантьорство, хотелиерство, развлечения и потреблението на най-различни други стоки“.

„Другото перо е свързано с големите инфраструктурни разходи. Това е въпрос, свързан с доста по-сериозни въпросителни относно дългосрочния икономически ефект“.

На какво се дължи сериозното неодобрение на организацията на игрите? Какви са шансовете Олимпиадата да бъде изгодна за Бразилия? Дали ще оправдаят очакванията за добавена стойност големите инфраструктурни разходи?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook