Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Български стартъп набра 300 хил. евро от чешки акселератор

Стоян Добрев и Александър Караджиян от SpeediFly в Investbook, 01.08.2016

Александър Караджиян(вляво) и Стоян Добрев (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Караджиян(вляво) и Стоян Добрев (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За разлика от нашите конкуренти ние не предлагаме най-евтините билети или хотели, а се интересуваме от това, което хората обичат да правят, като анализираме информация от Facebook или тази, която те посочват в платформата. Развиваме една социална платформа, в която хората могат да си правят мини общества, да организират групови пътувания заедно и да разделят парите помежду си. Един от проблемите, които решаваме, е, че обикновено, когато се организира пътуване, последният, който купи билет, плаща най-много.

Това коментираха Стоян Добрев, главен оперативен директор, и Александър Караджиян, изпълнителен директор на SpeediFly, в ефира на Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. Платформата за групови пътувания в послeдния момент успя да набере над 300 хил. евро финансиране от чешки акселератор и частен инвеститор. 

Караджиян обяви, че приложението ще бъде пуснато първо в Лондон, а първоначална цел ще бъдат големите европейски градове. След 2-3 години компанията планира да се насочи и към пазара в Източна Азия.

"Набраните средства ще ни стигнат за следващите 15-18 месеца, а после ще търсим инвестиция между 5 и 10 млн.", отбеляза Добрев, допълвайки, че през следващите три месеца продуктът ще бъде ексклузивно в британската столица, а след това ще бъде пуснат в България и още четири града - Мадрид, Париж, Амстердам и Рим.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook