Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Какво да очакваме от света на високите технологии до края на 2016

Никола Балов, технологичен блогър, Investbook, 29.07.2016

Никола Балов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никола Балов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В началото на август предстои пускането на смартфона с писалка Samsung Galaxy Note 7, който ще дойде и с шлем или очила за виртуална реалност, които да поддържат устройството. Това заяви технологичният блогър Никола Балов по Bloomberg TV Bulgaria. В Investbook с водещ Димитър Вучев той направи разбивка на редица технологични теми – от Apple до Samsung, през Huawei и стигайки до Pokemon Go. Идеята е да изпреварят Apple, които традиционно през септември излизат с нов модел iPhone, допълни той, подчертавайки, че това ще е прецедент за най-скъпата компания в света, тъй като "това ще бъде трето поколение почти сходно с предишните две".

Най-новата новина, излязла още вчера след отчета на Apple, с спекулация, че компанията разработва платформа, която ще предлага на производителите на автономни автомобили, заяви Балов. Тим Кук каза, че се работи по много неща, които още не са на пазара, добави блогърът.

При Samsung ситуацията е по-добра отколкото при Apple, най-вече заради последните им два успешни модела смартфони, каза Балов. Повишават леко пазарния си дял, като доставките им са двойно повече от тези на американския им конкурент – 80 млн за Samsung срещу 40 млн за Apple.

Чуйте повече: 

 

Последни новини
Още от Investbook