Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Още административни тежести и проблеми за бизнеса?

Димитър Калдамуков, адв. дружество Точева и Мандажиева, в предаването Investbook, 28.07.2016

Димитър Калдамуков, адв. дружество Точева и Мандажиева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Калдамуков, адв. дружество Точева и Мандажиева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С последните изменения на Закона за публичното предлагане на ценни книжа от началото на юни 2016, депутатите наложиха на енергийните дружества предоставянето на информация на обществото и стандарт на отчетност, който притежават публично търгуваните компании. Това каза Димитър Калдамуков от адв. дружество „Точева и Мандажиева“ в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му по този начин се смесват две напълно различни сфери. Идеята да се наложи на едно частно дружество да спазва стандарта на едно публично дружество е вредна, коментира още той. Калдамуков изброи някои от трудностите, които могат да се възникнат в резултат на това решение – допълнителна административна тежест за тези непублични дружества, предоставянето на грешна информация от тяхна страна поради незнание, което би могло да бъде съпътствано и от санкции. 

Законопроектът, който предлага Министерство на правосъдието по повод кражбата на фирми предвижда решенията на дружествата с ограничена отговорност за избиране на управител, прехвърляне на дружествен дял и прехвърляне на търговско предприятие да бъдат заверявани нотариално – както подписът, така и съдържанието, коментира още той. Мотивите на законопроекта са много неубедителни, а потенциалните последици от приемането му са създаване на още административни тежести и проблеми за бизнеса, смята Калдамуков.

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Investbook