Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Язаки инвестира в изграждането на трети завод в България

Светослав Богалински, директор Бизнес развитие в Хоризонт-Иванов ЕООД, в Investbook, 26.07.2016

Светослав Богалински, директор Бизнес развитие в Хоризонт-Иванов ЕООД. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Светослав Богалински, директор Бизнес развитие в Хоризонт-Иванов ЕООД. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Японският производител на автомобилни кабели „Язаки“ ще инвестира в изграждането на трети завод в България. Целият проект се оценява на 50 млн. евро, а инвестицията на компанията „Хоризонт-Иванов“, изпълнител по проекта, в закупуването на земята, проектирането и строителството възлиза на 25 млн. лв от общата сума. Това каза Светослав Богалински, директор „Бизнес развитие“ в „Хоризонт-Иванов“ ЕООД, в предаването Investbook с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Заводът ще бъде построен между Димитровград и Хасково, в местността Голата чука край село Крепост. Строителството на фабриката ще продължи една година. Логистиката и наличието на достатъчно работна ръка са основните причини за избора на този регион от японската компания, посочи още той. Очаква се да бъдат наети около 3-3,5 хил. души.

Според Богалински се наблюдава раздвижване в сферата на строителството. В момента бизнес климатът е подходящ и добър за инвестиции. Срещаме подкрепа и промяна в местната власт, отбеляза още той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook