Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Стрес тестовете ще дадат най-добра оценка за работата на КФН

Депутатът от АБВ Ивайло Калфин в Investbook, 25.07.2016

Депутатът от АБВ Ивайло Калфин. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Депутатът от АБВ Ивайло Калфин. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Стрес тестовете на небанковите финансови институции ще дадат най-добра оценка за работата на Комисията за финансов надзор. По подобие на БНБ регулаторът е много важен и трябва да сме сигурни, че позволява осъществяването на нормални пазарни отношения и не създава възможности за прекомерни рискове. Това каза депутатът от АБВ Ивайло Калфин в ефира на Investbook по Bloomberg TV Bulgaria. 

Депутати от АБВ и БСП сезираха Конституционния съд за избора на нов председател на КФН. Калфин обясни, че мотивите за това са силно съкратеният срок за процедурата, както и намалените критерии към бъдещия ръководител. "Остава впечатлението, че се подготвят условия и изисквания, които да удовлетворяват съответния кандидат, а не обратното", посочи депутатът. 

Според него най-добрият кандидат за председател на КФН е човек, който добре познава сектора и работата на дружествата, които са под неин контрол. "Затова за нас е притеснително, че се намаляват необходимият стаж и критериите за образование и така се прави възможно да се кандидатира един по-широк кръг от хора", допълни Калфин. 

Вижте целия разговор тук:

  

Последни новини
Още от Investbook