Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Зелената икономика е формула за растеж в дългосрочен план

Красимир Дачев, собственик на Свилоза, в предаването Investbook, 04.07.2016

Красимир Дачев, собственик на Свилоза. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Красимир Дачев, собственик на Свилоза. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В дългосрочен план инвестициите в зелена икономика са противодействие на икономически кризи. В дългосрочен план бизнесът е печеливш. Това каза Красимир Дачев, собственик на Свилоза, в предаването Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria.

Компанията ще бъде цялостно преструктурирана по проект, който се разглежда от Европейската инвестиционна банка, заяви Дачев. С тази идея се цели в България да остава по-голям краен продукт, от единица суровина да бъде получаван по-голям прираст. За реализирането на проекта са необходими време и инвестиции. Първите данни ще бъдат представени през август. 

Цената на електроенергията за индустрията в България е завишена, коментира още той. По думите му монополът изкривява енергийния пазар. В момента Законът за енергетиката задължава доставчика на високо напрежение да изгради съединителни мощности, но в подзаконовите нормативни актове се регламентира, че таксата за присъединяване струва толкова, колкото струва самото съоръжение, обясни той. Собственикът на Свилоза коментира още решението на британците да напуснат ЕС. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Investbook