Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

MedicHome - българският Uber в здравеопазването

Калин Костов, основател на приложението, в Investbook, 30.06.2016

Калин Костов, основател на приложението MedicHome. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Калин Костов, основател на приложението MedicHome. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

MedicHome е уебсайт и мобилно приложениe, чрез което потребителите могат да получат необходимата им медицинска помощ у дома. С няколко клика на екрана на мобилното си устройство пациентите могат да открият лекари на разположение за домашни посещения в техния район, да видят тяхната автобиография и оценката, дадена от други потребители, и да заявят преглед. Той се осъществява в рамките на 1 час. Това каза Калин Костов, основател на приложението MedicHome, в предаването Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria.

Той обяви, че стойността на един преглед е 65 лв., което е еднакво като сума с домашните посещения, които се предлагат от различните медицински центрове. Очаква се приложението да заработи официално с клиенти от 1 септември. Стартирането му се отлага за втори път заради промени в технологията. Идеята е платформата да работи 24/7. Ако клиентът не е доволен от осъществения преглед, той няма да го плати. Костов подчерта, че рейтингът е много важен и освен че пациентите оценяват лекарите, лекарите също ще оценяват пациентите. 

Предприемачът обясни, че приложението има аналог в САЩ, но не и в Европа. "Гледаме на американския пазар с огромен интерес и смятаме, че там е мястото на MedicHome. Този пазар е огромен и се приема добре от регулатора, клиентите и здравните работници.", допълни предприемачът. 

 

Последни новини
Още от Investbook