Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

След терора в Истанбул споразумението за мигрантите между ЕС и Турция е под въпрос

Любомир Кючуков, директор на ИИМО, в предаването Investbook, 29.06.2016

Любомир Кючуков, директор на ИИМО. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любомир Кючуков, директор на ИИМО. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Атентатите в Турция вече не предизвикват изненада. Те са резултат както от външната политика на Ислямска държава, така и от вътрешната политика на Турция и президента Ердоган. Това каза Любомир Кючуков, директор на ИИМО, в предаването Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му в момента Турция е изправена пред сложни вътрешно-политически проблеми, които се засилват и от напрежението в региона. Турция има проблеми с почти всички съседни държави с изключение на България. В рамките на последната седмица обаче се наблюдава интересна динамика от страна на турското правителство. Страната успя да възстанови нормалните си отношения с две ключови държави – Израел и Русия. Терористичният акт дава допълнителни козове на Турция да отхвърли споразумението с ЕС за овладяване на мигрантския поток, коментира още той.  

Бъдещето на ЕС ще бъде съпроводено с много трусове както на национално, така и на общоевропейско ниво. Основният резултат от Brexit e нестабилността. Това, което се случи във Великобритания не води към Европа на нациите, а към Европа на национализмите, посочи Кючуков. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook