Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Пазарите в САЩ - с надежда, че Фед ще ограничи ефекта Brexit

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 28.06.2016

New York Stock Exchange (NYSE) в Ню Йорк, САЩ, 24 юни 2016. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria New York Stock Exchange (NYSE) в Ню Йорк, САЩ, 24 юни 2016. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След два дни на резки спадове днешният ден донесе чувство на облекчение за американските инвеститори. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Дориана Ранкова. "Покачването сигнализира, че тези, които са заложили срещу Brexit и са загубили позиции, сега вероятно излизат от тях. Видяхме Индексът на волатилността VIX да спада за втори пореден ден със 17 процента. Но все още е на пътя си към най-голямото месечно покачване, след рекордния си скок през август миналата година".

"Има и оптимизъм тук, заради това, че Фед се ангажира да ограничи последиците от излизането на Великобритания от ЕС".

Акциите, които днес участват в оживлението бяха сред най-губещите по време на разпродаването: банки, като Citigroup и Bank of America. И двете се покачиха с над 2 %. Facebook и Visa също нарастват с повече от 2%. Виждаме, че и Amazon.com възстанови нива и подпомогна повишаването на потребителските акции, каза още анализаторът.

Кийнан коментира и движението на цените на петрола и златото в Ню Йорк, както и последните данни за развитието на американската икономика.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook