Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Не трябва да допускаме хитлеризация на Европа

Владимир Кисьов, директор на Европейския институт, в Investbook, 27.06.2016

Владимир Кисьов, директор на Европейския институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Кисьов, директор на Европейския институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Не бива да се радваме на Brexit, защото на него се опират крайнодесните и националистите. Не трябва да допускаме хитлеризация на Европа, защото това е опасно за политическото и икономическото състояние на континента. Това коментира директорът на Европейския институт Владимир Кисьов в ефира на Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него ЕС не бива да притиска Великобритания с подаването на молбата за напускане, тъй като това ще предизвика допълнително напрежение на Острова. Той обясни, че не вярва исканията за референдум в другите държави да успеят, защото "след една еуфория нормално мислещите граждани осъзнават, че не трябва да подкрепят крайните националисти."

По думите на експерта най-доброто решение за България ще е да споделя общата позиция на ЕС. "Ние сме заинтересовани да се запази добрият тон във взаимоотношенията, защото никой няма полза от разклащането на финансовите пазари нито в Европа, нито по света."

Целия разговор може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook