Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Gymrealm - решението за управление на тренировъчни салони

Димитър Георгиев, собственик на Gymrealm, в Investbook, 27.06.2016

Димитър Георгиев, собственик на Gymrealm. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Георгиев, собственик на Gymrealm. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За разлика от повечето решения за управление на тренировъчни салони Gymrealm се опитва да предложи много услуги на едно място, включително хардуерна обезпеченост, автоматизиране на вратите, онлайн регистрация и онлайн плащания. Освен това се опитваме да се съобразим с изискванията на пазарите, които са много различни. Това каза собственикът на Gymrealm Димитър Георгиев в ефира на Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria.

Компанията е успяла да привлече финансиране от Eleven и Walltopia и се опитва да навлезе по-активно на пазара в САЩ, като процесът ще започне в катераческата индустрия и след това във фитнес индустрията. Повечето клиенти на компанията все още са в България. Георгиев направи разграничение между моделите за управление в САЩ и България. "В САЩ комплексите искат да се сключи договор и от там нататък започват директни разходи без значение дали се посещават или не. В България и Азия конкуренцията е много по-голяма и този модел не работи. Хората искат да са по-свободни и да пробват повече неща."

Според предприемача през последните години липсват нови технологични решения на световната сцена. Той посочи, че не се насочват средства в истински иновации и голям прогрес в технологиите, а по-скоро се преработват познати бизнес модели. По думите на Георгиев на глобално ниво има тенденция на силно балонизиране в технологичния сектор, което засега подминава нашата страна. Все пак според него има разлика от дотком балона, тъй като сега инвеститорите усещат опасността и отдръпват инвестициите си от такива компании. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook