Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Служителите са сред най-големите заплахи за IT сигурността в една компания

Луис Острьом, вицепрезидент Мрежи и сигурност за Европа, Близкия Изток и Африка във VMware, в Investbook, 22.06.2016

Луис Острьом, вицепрезидент Мрежи и сигурност за Европа, Близкия Изток и Африка във VMware. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Луис Острьом, вицепрезидент Мрежи и сигурност за Европа, Близкия Изток и Африка във VMware. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Един от най-големите рискове за компанията по отношение на IT сигурността са нейните служители. Според IT директорите те може да не са достатъчно образовани или достатъчно внимателни. Същината на проблема е, че днес служителите искат да работят по всяко време и навсякъде. Те са амбициозни, искат да свършат задачите си и, ако компанията не може да им осигури необходимите инструменти, те ще ги потърсят на друго място, което може да не е толкова безопасно. Това коментира Луис Острьом, вицепрезидент Мрежи и сигурност за Европа, Близкия Изток и Африка във VMware, в предаването Investbok с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria.

Според изследване по киберсигурността, проведено в Европа, Близкия Изток и Азия, 30% от всички IT директори смятат, че изпълнителният директор трябва да е отговорен при сериозни кибератаки върху компанията. От друга страна 25% от тези IT директори не разкриват всъщност колко атаки реално са се случили на компанията. 

По думите на Острьом в днешно време трябва да се работи повече върху модернизирането на мрежата. "Тя е изключително важна, защото ако искате да хакнете една компания, трябва да имате достъп до нея, за да стигнете до данните. Компаниите строят големи стени, но проникнете ли през тях, имате достъп навсякъде. Днес има технологии, които правят възможно да имате ключ и той да определя къде можете да влезете. Те позволяват всеки да виртуализира и дефинира по софтуерен начин своята защита.", допълни експертът. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook