Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Частното здравно застраховане ще подобри качеството на здравеопазването

Кейт Гибс, директор на АXA PPP Healthcare и Пламен Минков, изпълнителен директор на ЗАД България в предаването Investbook, 20.06.2016

Кейт Гибс, главен изпълнителен директор на АXA PPP Healthcare. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кейт Гибс, главен изпълнителен директор на АXA PPP Healthcare. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Защо навлиза AXA PPP Health Care в България? Каква е стратегията на компанията за България и как оценява пазара тук? Интервю на Кейт Гибс, главен изпълнителен директор на застрахователната компания АXA PPP Healthcare и Пламен Минков, изпълнителен директор на ЗАД България, в предаването Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria на 20 юни 2016.

„В България търсехме три неща: възможности, култура на управление и сътрудничество“, каза Кейт Гибс.

По думите му ниските лихви в световен мащаб засягат здравното застраховане в много по-малка степен от другите форми на застраховане. Времето между плащането на премии и исковете е относително кратко, с което поддържаните технически резерви са ниски, каза Гибс.

"За потребителя най-важното предимство е изборът".

Едно от предизвикателствата на българския пазар според Гибс е застаряващото население. Частното здравно застраховане ще подобри качеството на здравеопазването, но няма задължително да го направи на ниска цена, каза той.

Какви са плановете на Пламен Минков за новия продукт на пазара, лукс ли е и кой е таргетът?

Чуйте повече във видеото:

 

 


 

Последни новини
Още от Investbook