Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Фед остава оптимистично настроен

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 06.06.2016

Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фед запазва позитивните настроения, но времевата рамка за покачване на лихвите става мъглива. Това каза в своя пазарен коментар Сю Кийнан, Bloomberg News - Ню Йорк в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria. "Председателят на Федералния резерв Джанет Йелън каза, че позитивните сили, които подкрепят намаляването на безработицата в САЩ и инфлационните процеси ще продължат да имат превес над негативните тенденции на развитие, като се запазва перспективата за покачване на лихвените проценти. Тя обаче не постави конкретна времева рамка кога ще се случи това".

"Тя бе по-малко конкретна отколкото в предишни свои изказвания кога ще бъдат повишавани лихвите. На 27 май в Харвардския университет тя каза, че ще има повишение „през идните месеци“.

"Йелън се позова на данните за безработицата от петък, като каза, че данните за май са „разочароващи“, но подчерта един от малкото окуражаващи елементи в доклада – покачването на средните доходи на час".

Кийнан коментира и пазарните реакции по време на речта на Йелън, като каза, фокусът на вниманието отново остава върху действията на Фед и не реагира на данните за безработицата.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook