Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

С действията си КЕВР отлага истинската пазарна реформа

Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум, в Investbook, 02.06.2016

Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С действията си КЕВР отлага истинската пазарна реформа. Днешният модел показва забавяне на либерализацията, тъй като стремежът е регулираният пазар да се запази колкото е възможно по-голям, защото на него се осъществява социалната политика на всички партии. Това заяви Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум, в предаването Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него предсказуемостта и стабилността, към които регулаторът се стреми за битовите потребители, не са устойчиви.

Хиновски коментира и думите на изпълнителния директор на НЕК Петър Илиев, че се осъществява кръстосано субсидиране на топлинната енергия през електрическата. "НЕК иска намаляване на цената на електроенергията срещу запазване на нивото на топлинната енергия и дори нейното повишаване, което е логично, тъй като по този начин ще се намалят разходите за изкупуване на електроенергия от високоефективното комбинирано производство." Хиновски обаче подчерта, че все още не се виждат стъпки за реформа в НЕК.

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Investbook