Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Добрите резултати на TBI Bank привлякоха интереса на 4FINANCE HOLDING

Цветан Петринин, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на TBI Bank, в Investbook, 02.06.2016

Цветан Петринин, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на TBI Bank. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Цветан Петринин, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на TBI Bank. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последните 5 години показахме много добри резултати по отношение на печалбата на банката и свършихме доста работа по оптимизирането. Нормално е да бъдем обект на интерес от инвеститори. Това каза  главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на TBI Bank Цветан Петринин в ефира на Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

Той подчерта, че натрупаният капиталов буфер ще покрие планирания растеж, както и, че банката има интерес да расте не само във връзка с активите, а и с предоставяните услуги на клиентите. По думите му перспективите в ритейл сегмента са много добри. 

Според Петринин консолидация на пазара ще има при големите банки, а не при малките. Той допълни, че в стратегията на TBI Bank е заложена все по-голяма дигитализация в отговор на пазарните промени. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook