Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

БАДДПО предлага въвеждането на 9 вида пенсии

Даниела Петкова, член на УС на БАДДПО, в предаването Investbook, 30.05.2016

Даниела Петкова, член на УС на БАДДПО. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Даниела Петкова, член на УС на БАДДПО. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С предлаганите 9 вида пенсии БАДДПО предоставя възможност на осигурените лица сами да решат какъв вид пенсия биха искали да получават. Това каза Даниела Петкова, член на УС на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване /БАДДПО/, в предаването Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria от 30 май 2016.

По думите й частните пенсионни фондове разполагат с финансовата възможност да започнат изплащането на допълнителна пенсия на осигурените лица. Има разпределена положителна доходност от инвестиции.

"Нямаме колебания в категоричната си заявка, че имаме и желание, и финансова възможност да започнем да изплащаме пенсии", посочи Петкова. 

Освен деветте вида пенсии асоциацията предлага възможността всеки от клиентите на пенсионните фондове да изтегли до 50% от натрупаната сума в индивидуалната си партида към момента на пенсиониране или 5 години по-рано. 

Вижте повече във видеото:

Предложението от 19 май 2016 -- на този линк.

Четете още: Коментарът на Димитър Танев, зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси на НС.

Последни новини
Още от Investbook