Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Балканите са петата сила в света по обем на вино

Галина Нифору, директор на BIWC, и Константинос Лазаракис, председател на BIWC, Master of Wine, в предаването Investbook, 27.05.2016

Галина Нифору, директор на BIWC, и Константинос Лазаракис, председател на  BIWC, Master of Wine. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Галина Нифору, директор на BIWC, и Константинос Лазаракис, председател на BIWC, Master of Wine. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Балканите са петата сила в света по обем на вино, нареждайки се след най-големите страни производителки като Франция, Италия, Испания и САЩ. Все повече вносители и търговци се насочват към нашия регион. Това каза Галина Нифору, директор на BIWC, в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

Винопроизводството в световен мащаб е хомогенно. Повечето производители отглеждат едни и същи сортове грозде. В същото време на Балканите се среща различен вкус, което се дължи на наличието на изключително редките сортове в региона, каза от своя страна Константинос Лазаракис, председател на BIWC, Master of Wine.

Master of Wine е най-ценната титла в света на виното, отбеляза още Лазаракис. По-малко от 1% от кандидатите успяват да се преборят за нея. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook