Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Щатската икономика може би ще понесе по-високи лихви

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 25.05.2016

Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Голямото повишение на Wall Street продължава. "Наречете го повишение на облекчението или осъзнаване, че по-високите лихвени проценти може би не са толкова лошо нещо". Това каза Сю Кийнан, Bloomberg News - New York  в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

"Акциите в САЩ продължават да се покачват след вчерашните печалби, когато завършихме сесията с най-голямото еднодневно повишение от март. Новите икономически данни повишават увереността, че щатската икономика може да понесе по-високи лихви".

По думите на анализатора залозите, че Фед ще покачи лихвите са скочили до почти 57% от 19%. В момента трейдърите виждат над 1/3 шанс за повишение през юни. Това е голям скок от едва 4% в началото на миналата седмица. Очаква се председателят на Фед Джанет Йелън да говори в петък, когато се очакват и още няколко важни доклади за фабриките, за продажбите и потреблението, за БВП и за настроенията на потребителите. С други думи – пазарите все още очакват голямо количество данни.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook