Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Истината е в частните инвестиции, а не в еврофинансирането

Любомир Митов в Investbook, 25.05.2016

Любомир Митов, UniCredit Bank AG, главен икономист за Централна и Източна Европа (CEE). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Любомир Митов, UniCredit Bank AG, главен икономист за Централна и Източна Европа (CEE). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Икономиката в България е в добро състояние. Причината е, че като държава-членка на ЕС доживяхме вътрешното потребление да се възстанови.Това каза Любомир Митов, UniCredit Bank AG, главен икономист за Централна и Източна Европа (CEE) в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с Дориана Ранкова. 

"Това, което виждаме е много бързо възстановяване на пазара на труда. В България то става в горния сегмент на пазара на труда, а не както преди кризата, само в услугите и в строителството".

"Не бих преекспонирал данните за първото тримесечие. Това е повлияно от Германия, която е много важен партньор за България. Това, което се вижда сега е развиването на една нова експортна база на базата на междуфирмени кооперационни връзки. Очакваме износът да се ускори, поне съдейки по това, което виждаме в Германия"

Евросредствата са временно явление, каза още Митов.

"Важно е да се използват максимално, но за България те не са основен двигател. Истината е в частните инвестиции, а не в еврофинансирането. Не тези пари ще движат икономиката во веки веков". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook