Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

IT секторът не толерира кражбата на кадри

Investbook, 24.05.2016

Дмитрий Александров и Михаил Стойнов, jPrime. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дмитрий Александров и Михаил Стойнов, jPrime. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

IT секторът не толерира кражбата на кадри. Това казаха Дмитрий Александров и Михаил Стойнов от jPrime в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria в своя коментар по повод тазгодишното издание на конференцията jPrime, която ще се проведе на 26 и 27 май в Paradise Mall.

По думите на гостите конференцията е специализирана конкретно за програмния език Java и е подкрепяна от най-големите IT компании. Освен това, макар че форумът се провежда едва за втори път, вече се радва на сериозен интерес и от страна на лекторите: "Вече хората сами ни се обаждат и казват, че искат да участват".

олямо е търсенето на специалисти с опит от минимум 5 години. А тези хора свършиха. Няма ги. Тук идва ролята на компаниите, които трябва да инвестират в обучение, а и всяка компания има собствен стил на работа. За тях е много важно програмистът да се впише правилно в моралните ценности на компанията". 

"Западните компании не си крадат хора. Има една такава любезност", казаха още гостите. "Когато това се случи, защото от време на време се случва, останалите компании негласно или чрез браншовите организации обясняват, че това не се приема добре от пазара".

Вижте целия коментар:

 

 

 

 

 

Последни новини
Още от Investbook