Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

България се нуждае от решителни мерки, за да се промотира

Посланикът на Кралство Дания Н. Пр. Кристиян Кьонингсвелд в Investbook, 27.04.2016

Н. Пр. Кристиян Кьонингсвелд, посланик на Кралство Дания в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Н. Пр. Кристиян Кьонингсвелд, посланик на Кралство Дания в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България има толкова много да предложи на чужденците и инвеститорите, че държавата трябва да положи много решителни мерки, за да се промотира. Не само в Дания. Това каза посланикът на Кралство Дания в България Н. Пр. Кристиян Кьонингсвелд в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria. 

"България е страхотна страна. Не е много голяма, но въпреки това е чудесна. С много потенциал и по отношение на нови сектори".

"Имаме редица датски компании, които са на вашия пазар. Повечето от тях имат представителства тук", каза още посланикът.

"Лимитирани са инвестициите в производство. Тук са Carlsberg, добре позната световна компания, също Jysk са тук. Съвсем наскоро те направиха значителна инвестиция.

Има и други, но важно е, че не малко датски бизнеси се промотират тук и търсят пазара. 

Факт е, че няма много датски инвестиции, но в последно време бяхме свидетели на доста важни такива. Много се радваме да видим, че се откриват нови компании и има движение напред". 

"Чуждите компании, включително и датските, поглеждайки към възможностите в България, трябва да огледат и особено важния въпрос за върховенството на закона, корупцията и организираната престъпност", каза посланикът на Дания.

Това са теми, за които дори и ние като посолство трябва да предупреждаваме компаниите, които навлизат на пазара. Тези проблеми могат да разрушат всяка инвестиция и добър бизнес".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook