Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Големите имена в технологиите стимулират продажбите

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 22.04.2016

Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Големите имена в технологиите, които излизат с данни през последните 24 часа, имат ефект, който стимулира продажбите на пазара като цяло. Това каза Сю Кийнан от Bloomberg, Ню Йорк в своя коментар в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Google обяви, че маржовете на печалбата може да се окажат под натиск, поради повишената употреба на мобилни телефони и ръста в автоматичните реклами. От компанията заявиха, че определени разходи, свързани с приходите растат, а акциите на компанията спадат с цели 6 %. Microsoft спада със 7 процента след слабите резултати от третото тримесечие и индикациите за четвътрото тримесечие".

И докато Nasdaq се понижи, печалбите при фючърсите на суровия петрол дадоха тласък на енергийните компании, като ограничиха спада на индекса Standard & Poor’s 500. Банките се възстановиха по посока на тримесечните си върхове, а Norfolk Southern, която е ЖП компания, скочи най-много от пет месеца, след като печалбите надминаха прогнозите. General Electric Co. поевтиня с 1.7 % спадна, след като продажбите на конгломерата бяха с малко под очакванията. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook