Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Най-много кандидати за сини карти има от Украйна и Русия

Ивайло Савов в Investbook 21.04.2016

Работници сглобяват шасито на Skoda Superb в завода на Eurocar PJSC в Соломоново, Украйна Снимка: Vincent Mundy/Bloomberg Работници сглобяват шасито на Skoda Superb в завода на Eurocar PJSC в Соломоново, Украйна Снимка: Vincent Mundy/Bloomberg

"Докато София е естествения бизнес център на България по-малките общини ще трябва да положат усилия, за да изпъкнат и привлекат инвестиции." 

Това каза изпълнителният директор на консултантската фирма Bulpros Ивайло Славов, който говори за състоянието на аутсорсинг сектора в България. Той също така ще говори на конференцията на Club Investor на 25 април в Гранд Хотел София.

„Всичко зависи от хората в общинските съвети.“

По думите му при неговата фирма основния интерес към сините карти идва от Украйна и Русия. Също така се наблюдава интерес от Канада, Израел и други локации, за които не се предполага, че именно българският пазар ще представлява интерес.

Въпреки че много негови конкуренти в бранша се притесняват от навлизането на чужди компании в сектора, Славов гледа на това явление с добро око, тъй като това е признание за България. Той също така смята, че това спомага съзряването на сектора, което на свой ред способства подобряването на квалификацията на местните служители. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Investbook