Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Всички дебати в Украйна са отложени

Investbook, 12.04.2016

Дарина Краснолуцка, Bloomberg News - Украйна. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дарина Краснолуцка, Bloomberg News - Украйна. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Денят обещаваше да произведе доста резултати в Украйна, но нито един от тях не се получи. В парламента дори не се дебатираше оставката на Яценюк, нито пък се проведоха дебати за новия кандидат. Това каза Дарина Краснолуцка, Bloomberg News - Украйна в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria по повод решението на Арсений Яценюк  да се оттегли, като премиер на Украйна.

"Сутринта заместник-председателят на парламента обяви, че четирима депутати ще се присъединят към партията на президента Порошенко, което означаваше, че партията щеше да има достатъчно депутати за мнозинство. Въпреки това нямаше резултати и всички дебати са отложени за утре или може би за четвъртък".

Един от депутатите на Порошенко заяви, че ако няма резултати до края на седмицата и избор на нов кабинет, преждевременните избори са неизбежни, каза Краснолуцка. "В този случай виждаме, че основният проблем е, че основните партии не могат да се споразумеят за структурата на кабинета. Основната дискусия е върху това кой ще бъде министъра на икономиката и кои ще бъдат енергийният и военният министър. Според слуховете текущият министър-председател може да се промени".

"Всички очакваме възможността да подновим сътрудничеството с МВФ, защото това е единственият и основен доставчик на средства за Украйна, защото страната още е във война и е много трудно да излезе на международните пазари, за да вземе пари. Гройсмън като кандидат обеща да поднови сътрудничеството с МВФ".

Чуйте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Investbook