Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Банковите акции поведоха загубите отвъд Океана

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 07.04.2016

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Поевтиняването на акциите в банковия сектор поведе общия спад. Това е комбинация от ниско рискова търговия и объркване на инвеститорите относно тенденциите и съобщенията от Фед. Избликът на оживление от вчера и през последните няколко сесии затихна, като S&P 500 записва трети спад в рамките на 4 дни. Това каза Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

Водещите американски индекси S&P500, Nasdaq и Dow се понижават, опитвайки се да запазят високите нива, които записаха преди седмица. В момента очакванията на инвеститорите за повишаване на лихвените проценти от Фед са нулеви. В протоколите на Фед, оповестени вчера, нямаше скрити капани. Все още обаче има много притеснения относно глобалната икономика и съществува тревога, че факторите, предизвикали слабото начало на годината, не са елиминирани.

Акциите на Bank of American и JP Morgan Chase записаха спад от над 0,5%. Виждаме и ръст при цената на 5-годишните облигации, като тяхната доходност е почти на най-ниското си равнище, откакто пазарът на акции достигна дъно през февруари.

Вижте целия коментар във видеото

Последни новини
Още от Investbook