Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Офисът в Ню Йорк е важна инвестиция за Sirma Group

Атанас Киряков, изпълнителен директор на Ontotext, в Investbook, 06.04.2016

Атанас Киряков, изпълнителен директор на Ontotext. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Атанас Киряков, изпълнителен директор на Ontotext. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инвестицията на стойност 2 млн. долара за отварянето на офис в САЩ е от ключово значение за бизнеса на Sirma Group, тъй като ще осигури икономии от мащаба. Това коментира изпълнителният директор на Ontotext Атанас Киряков в ефира на Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

На американския пазар ще промотираме активно и ще се опитаме да увеличим продажбите на Ontotext, Sirma Solutions, Sirma ITT. Една от причините за откриването на офис в Ню Йорк е, че повече от половината клиенти на Ontotext от САЩ са от там. 

Партньорството на Ontotext с ImpelSys ще позволи на компанията да стигне до повече издатели, клиенти на ImpelSys. Технически партньорството е вече готово. ImpelSys предлагат цялостни бизнес решения, а ние сме по-фокусирани върху технологията, заяви той.

Във връзка с отделянето на Loyax от Sirma Solutions Киряков подчерта, че стъпката е напълно нормална и е част от модела на Sirma Group от самото начало. Той поясни и спецификата на семантичния софтуер, разработван от компанията, който позволява на клиентите по-добре да предлагат информация на своите потребители. 

Повече по темата

Вижте повече от разговора в следващото видео:

 

Последни новини
Още от Investbook