Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

S&P 500 бележи най-резкия си спад от 4 седмици насам

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 05.04.2016

Снимка: Scott Eells/Bloomberg Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Забавянето на търговията в САЩ се влошава от непрекъснатото покачване на японската йена и изказването на председателя на МВФ за световния икономически растеж. Инвеститорите са предпазливи, тъй като в сряда се очаква да излязат протоколите на Фед. Смята се, че те ще бъдат плахи, но ако прогнозите не бъдат оправдани, това може да обърка инвеститорите. Това каза Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria. 

В момента наблюдаваме спад при всички акции, като индексът S&P 500 бележи най-резкия си спад от 4 седмици насам на фона на задълбочаващите се притеснения за световния икономически растеж. 

Банковите акции и държавните облигации също бележат спад, докато ценните книжа се покачват в търсене на сигурно инвестиционно убежище. Bank of America изтри 1.9 % от стойността си. Компаниите от сектора на здравеопазването записват първия си спад в рамките на последните три дни. Голямата новина е 16%-та загуба на Allergan Plc, след като правителството предприе мерки за ограничаване на възможността да се плащат данъци в друга държава.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook