Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Регулациите налагат представянето на нови методи за разплащане

Марк Антипоф, главен директор Маркетинг и продажби на Visa Europe, Investbook, 21.03.2016

Марк Антипоф. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Марк Антипоф. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изказването на главния изпълнителен директор на Visa Inc г-н Шарф е в границите на желанието да се покачи капацитета на пазара в Европа. По две причини - първата е, че Европа е чудесен пазар с много възможности за растеж. 70% от плащанията все още са в кеш, така че има много какво да се разработва. И втората причина е наличието на добра инфраструктура. Това каза Марк Антипоф, главен директор „Маркетинг и продажби” на Visa Europe в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

Visa Europa приключи 2015 с добри резултати, записвайки ръст от близо 7%. Този тренд продължава, посочи още той.

По думите му дигиталните платформи и иновациите са спомогнали за намаляването на разходите от въвеждането на регулациите през 2014. Въвеждането им има някои негативни ефекти, но предлага и някои възможности, обясни още той, като подчерта, че съществува потенциал за привличане на нови клиенти с оглед на факта, че картовите плащания в момента са почти най-евтиния начин за разплащане.

Регулациите помагат да се създаде ниво на конкуренция за всички на пазара. Трудно е да се създаде среда, която да защитава клиента на всички равнища и Visa подкрепя това, каза още той. 

Регулациите са важни за пазара. Те са както предизвикателство, така и възможност, защото трябва да променяш процеса и да го преосмисляш. Както и дигиталното развитие, защото това е вълнуващата част. И тук помагат регулациите, налагат представянето на нови методи за разплащане и нови играчи на пазара. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Investbook