Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Как лидерите да помогнат за успеха

Investbook, 03.03.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Лидерите могат да ни помогнат да открием своите умения и таланти и да начертаем пътя си към успеха. В момента има голяма дистанция между бизнеса и образованието и фирмите не могат да намерят подходящите кадри. Това коментираха Мариан Темелков и Андрей Илиев, основатели на Leader Academy, в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

Академията организира уикенд обучения, които съчетават бизнес, личностно развитие и почивка, както и обучения за преквалификация и подготовка за професионалната реализация, за да обвърже нуждите на бизнеса и талантите, които излизат на пазара на труда.

Главната цел на основателите е образованието да става все по-релевантно. Те дадоха детайли за проекта, върху който работят в момента и който досега не е бил осъществен в световен мащаб, а именно - европейски експеримент, в който ще се обединят 28 държави с 28 университета. 

Искаме да извлечем най-добрите практики от света и България да се превърне в дестинация за тях. Трябва да покажем, че в България могат да идват да се обучават чужденци.  

Темелков поясни, че досега академията се е финансирала със собствени средства, но занапред предстои използване на европейски фондове. По думите му целта е да се привлекат частни инвеститори от ЕС. 

 

 

Последни новини
Още от Investbook