Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

Тихомиров: Руската икономика вече е ударила дъното

Investbook 29.02.2016

Владимир Тихомиров Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Тихомиров Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Допълнителни свивания на руската икономика ще стават все по-трудни заради ниското ниво, достигнато през 2015. Това заяви в ефира на „Investbook“ по Bloomberg TV Bulgaria главният икономист на BSC Financial group – на-големия брокер на ценни книжа на борсата в Москва, Владимир Тихомиров. Той коментира перспективите пред руската икономика и рублата. Особено изчислено на годишна база е възможно да имаме ръст още през това тримесечие, тъй като през първата четвърт на 2015 Русия рязко навлезе в рецесия.

Курсът на рублата през 2016 ще зависи от цената на петрола и търговския баланс на Руската федерация, който се подобрява, заяви Тихомиров. „Дори има вероятност рублата да стане една от най-добре представящите се валути през 2016 поради ефекта на ниската база.“

Руската централна банка няма да повишава лихвите докато няма ясни знаци за стабилизиране на инфлацията, каза икономистът. Тя ще се въздържи от участие във валутната търговия, но ще продължи да направлява ликвидността в икономиката и лихвите.  

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook