Investbook

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

„Плана Хайтс" ще привлече повече инвестиции

В момента сме изправени пред трудни времена за инвестиции в България, заяви президентът на Двунационалната търговска камара България-Израел

Авиноам Катриели. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Авиноам Катриели. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Проектът „Плана Хайтс“ е базиран на идеята за построяването на нов град с модерна инфраструктура. Инвестицията се очаква да достигне около 400-600 млн. евро в края на проекта. Това коментираха Авиноам Катриели, президент на Двунационалната търговска камара България-Израел и Емил Магрисо, генерален секретар и мениджър на проекта „Плана Хайтс“ в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

По отношение на правата за построяването му г-н Катриели и г-н Магрисо коментираха, че въпреки бюрокрацията са получили подкрепа от правителството. Кметът на община Самоков и главният архитект на общината също са оказали голямо съдействие за проекта, разбирайки неговата значимост. "Плана Хайтс“ цели да привлече повече инвестиции в България и да създаде нови работни места.

Авиноам Катриели коментира също така резултатите от редовното годишно проучване на Transparency International, според които България запазва класирането си от предходната година, като остава най-корумпираната държава в ЕС. “Във всяка една държава в света съществува корупция. Все още мисля, че ако някой иска да прави бизнес, той може да избегне тази корупция.“

Споразумението между Двунационалната търговска камара България-Израел и Българската агенцията за инвестиции е ясен знак за сътрудничество между Израел и България, което може да даде основа за развитие на близки търговски отношения и нарастване на двустранните инвестиции.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Investbook