Invest/Or?

Неделя, 20 часа

Водещ: Ивелина Петрова

Как изкуственият интелект ни води към нов живот

Д-р Адел Руз, Fujitsu Labs Europe, в Invest/Or, 11.06.2017

Д-р Адел Руз, изп. вицепрезидент на Fujitsu Labs Europe. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Адел Руз, изп. вицепрезидент на Fujitsu Labs Europe. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изкуственият интелект е новата гореща тема в света на информационните технологии. Той ще даде отражение върху целия ни живот. Това каза д-р Адел Руз, изп. вицепрезидент на Fujitsu Labs Europe, в ексклузивно интервю от Берлин с Велко Каменов, Bloomberg TV Bulgaria​, за предаването Invest/Or. "Говорим за сектори, като здравеопазване, транспорт, образование и сигурност. Това е нещо, което може да ни даде знанието как да добием нови знания и намиране на нови решения на проблемите, пред които сме изправени в социален план".

"Когато говорим за нови решения, говорим и за влиянието им върху икономиката, върху начина ни на живот, но и върху начините, по които можем да създаваме и иновираме заедно". 

В бъдеще изкуственият интелект ще оказва влияние върху всичко в живота ни, ще създадем нови екосистеми, каза събеседникът. "Изкуственият интелект е широк термин. Той е свързан с анализа на данни, машинното самообучение и т.нар. дълбоко учене от данни. Говорейки за тези иновации, можем да кажем, че тяхното приложение е неограничено - например в селското стопанство - как да подобрим производството там? Как да подобрим разпределението на продукцията? Приложенията са неограничени".

В кои области на икономиката ни се използва в най-голяма степен изкуствения интелект към момента? Как изкуственият интелект може да се прилага в полицейската работа, в транспорта, в медицината? Как хората да се адаптират към тези промени в своя живот? Как хората да се подготвят и пазят от заплахите от нов вид и как? 

Вижте целия коментар в предаването:

 

Последни новини
Още от INVEST/OR?