Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

SFC 8 The Matrix – световно зрелище с български характер

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 10.05.2019 г.

Албена Ситнилска и Теодора Кирилова, Index Sport, 10.05.2019 г. Албена Ситнилска и Теодора Кирилова, Index Sport, 10.05.2019 г.

Тази неделя осмото издание на Spartacus Fighting Championship (SFC 8) ще бъде с надслов The Matrix и в него ще видим цели 10 гладиаторски сблъсъка в октагона между някои от най-добрите родни бойци в смесените бойни изкуства и немалка чест международно признати атлети. Затова петъчният епизод на Index Sport е посветен основно на гала вечерта в Зимния дворец в столицата, която ще се състои на 12 май от 19:30 ч.

Албена Ситнилска и Теодора Кирилова разказаха за своите боеве съответно срещу Йони Лорънс и Ерика Гати, като и двете българки засвидетелстваха предимно своето уважение към опонентите.

„Разучила съм слабостите на Лорънс, но предпочитам да акцентирам върху своите силни страни“, коментира Ситнилска.

И двете момичета отчитат една от най-трудните страни в професионалния спорт, а именно влизането в категория.

„Свалянето на килограми е трудно преди двубоя, защото идеята не е просто да отслабнеш, а и да запазиш силата и гъвкавостта си“, казва Кирилова.

Организаторът на SFC 8 The Matrix Георги Андонов се похвали, че шоуто в неделя ще е от световна величина, тъй като прилага наученото от Великобритания в организацията на подобен род събития, за да може българските зрители да се насладят на истински спектакъл. Не на последно място той поставя и полето за изява, което позволява на бойците да дадат най-доброто от себе си без да се притесняват от външни фактори.

Ако искате да видите цялото интервю, както и да научите защо отборът на Верея бе изхвърлен от Първа Професионална Лига и кой е новият световен шампион по снукър, изгледайте видеото.

Последни новини
Още от Index Sport