TNBT

Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Кристияно Роналдо си купи уникално Bugatti за 18 млн. долара

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 06.05.2019 г.

Португалската футболна звезда продължава да е сред най-скъпо платените атлети в света и последната ми придобивка само подчертава това. Слуховете са, че Роналдо е броил 18 млн. долара за единственото по рода си Bugatti Voiture Noire, споделят Александър Костадинов и Цветин Филипов в празничния епизод на Index Sport.

Легендарният №7 винаги е проявявал екстравагантен вкус към скъпите коли, но, ако слуховете за новия му суперавтомобил се окажат верни, тогава това ще е рекорд за ново издание на лека кола.

На фона на тази сума следващата новина може и да ви се строи не чак толкова впечатляваща, но не бива да подценяваме значението ѝ. Най-големият турнир в тениса на трева увеличава наградния си фонд с цели 11,8%.

Уимбълдън е един от четирите турнира от „Големия шлем“ и съвсем естествено заслужава не по-малко внимание от всички останалите дисциплини в аристократичния спорт. Въпросното увеличение се материализира в почти 50 млн. долара, като за шампионите тази година отиват по 3,05 млн. долара. Самото участие в първия кръг пък ще увеличи банковия баланс на всеки един тенисист с 60 000 долара.

Важно е да вметнем и още едно нововъведение, а именно инсталирането на подвижен покрив над корт №1, тъй като във Великобритания капризите на времето са развалили не един и два епични сблъсъка през годините.

Тодор Неделев е причината за един от редките случаи, в които български футболист попада под вниманието на Index Sport, но няма как да е иначе, след като говорим за един от най-добрите футболисти у нас към момента. Той изрази намерение да пробва отново късмета си в чужбина, но Ботев едва ли ще ги пусне за по-малко от 3 млн. евро. Такава бе и сумата през 2013 г, когато германския Майн 05 инвестираха в него. За съжаление той не се наложи в Бундеслигата и все пак е нормално амбициите му да са за чужбина.

Какви са новините във Formula 1 и какво свързва Стилиян Петров с Левски, можете да научите във видеото.

Последни новини
Още от Index Sport