Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Запорираха имуществото на Неймар в Бразилия

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 02.05.2019 г.

Бразилската футболна звезда Неймар не спира да следва стъпките на Меси и Роналдо, макар и този път да не става дума за успехите им на футболния терена, а за опитите им да скътат някой друг лев от данъчните. Властите в Бразилия са запорирали имуществото му, тъй като го обвиняват в укриване на финансови средства, коментират Александър Костадинов и Цветин Филипов в Index Sport.

Най-скъпият футболист в света ще бъде съден за сумата от 69 млн. реала или 30,7 млн. лв. Данъчната служба в Бразилия разследва трансфера на Неймар от Сантош в Барселона. Смята се, че официално обявените пари не съответстват с преведените от „каталунците“ и затова отговорност носят самият играч и баща му в ролята на негов агент.

Друга любопитна новина от света на спорта е свързана с Конър МакГрегор, но този път не става дума за евентуално негово отказване или завръщане на октагона, а за един от бизнес нишите му извън спорта. Става дума за неговата собствена марка уиски Proper No. Twelve. Сметките сочат, че ирландското пиво е донесло около 40 млн. долара приходи за изминалата година, а в най-голяма степен това се дължи на маркетинговата стратегия на ММА боеца.

Кубрат Пулев пък има неприятната задача да доказва невинността си пред съда, а залогът е 600 000 долара. Точно толкова иска от него прословутата Джени Суши, която го обвинява в сексуален тормоз. Слуховете сочат, че, ако далновидната водеща спечели делото, то тя ще получи едва половината от тази сума. Останалите пари ще бъдат хонорара на нейната адвокатка Глория Олред.

Рио Фърдинанд и Тиери Анри са другите две любопитни имена, които попадат в епизода на Index Sport. За да научите защо, изгледайте видеото.

Последни новини
Още от Index Sport